Hur får man lägre försäkringspremie?

Försäkringar är, som de flesta är medvetna om, väldigt viktiga, men många tycker trots detta att de betalar för mycket för sina försäkringar, och frågar sig därför vad man skulle kunna göra för att få en lägre försäkringspremie. Om detta är något även du funderat på, kommer här några tips gällande vad du kan göra för att få en lägre försäkringspremie:

Jämför flera försäkringsbolag

Detta är ett superbra knep att ta till för att få ned storleken på försäkringspremien, för väldigt få har faktiskt den billigaste möjliga försäkringen, eftersom varje försäkringsbolag sätter sina egna priser. Att ta en titt på vad samma försäkring som du har idag skulle kosta hos andra försäkringsbolag är därför en jättebra ide. Ju fler försäkringsbolags priser du kan jämföra, desto bättre.
Tänk även på att du kan använda automatiserade jämförelsetjänster för att göra detta med automatik, om du vill göra processen lättare och snabbare för dig. Dessa jämförelsetjänster listar priser hos flera olika försäkringsbolag, ofta i prisordning, så att det är lätt att se vilken försäkring som är den allra billigaste.

Teckna en villaförsäkring online:

Teckna en villaförsäkring
✓ Prisvärd villaförsäkring. ✓ Generösa villkor. ✓ Tryggt försäkringsbolag.

Teckna via Internet

Om du hittar ett försäkringsbolag som är billigare än ditt nuvarande, och bestämmer dig för att flytta över din försäkring till dem, bör du även teckna försäkringen via nätet. Många försäkringsbolag erbjuder nämligen olika Internetrabatter och liknande, för kunder som tecknar försäkringarna online, då detta betyder mindre administrativt arbete för dem. Så kolla alltid upp om du kan vara berättigad till en Internetrabatt, och om så är fallet: ansök om försäkringen du vill ha online.

Samla flera försäkringar hos samma försäkringsbolag

Detta är också ett lätt och effektivt sätt att få ned försäkringspremiens storlek på. Precis på samma sätt som försäkringsbolagen erbjuder Internetrabatter för att uppmuntra dig till att ansöka om försäkringar online, erbjuder de nämligen även mängdrabatter för de försäkringstagare som har flera försäkringar hos dem. Syftet är förstås att få kunderna att flytta över hela sitt försäkringsinnehav till just dem.

Oavsett vilket, se gärna över alla försäkringar du har när du ändå jämför försäkringspriser, och försök flytta över flera försäkringar samtidigt för att bli berättigad till mängdrabatterna.

Se över självrisken

I de fall då det finns en självrisk på din försäkring, kommer även självriskens storlek att påverka vad försäkringspremien är varje månad. Det är därför en god ide att testa olika storlekar på självrisken, för att se hur detta påverkar din försäkringspremies storlek. Givetvis innebär det faktum att du har en högre självrisk, och därmed en lägre försäkringspremie varje månad, att det blir något dyrare för dig när det väl händer något, men detta är en risk som många är beredda att ta, för att få ned sina löpande kostnader varje månad.

Recension:

Försäkringspremie
Betygsatt av: Villaförsäkringar.com
Betyg: 4.4/5

Fråga försäkringsbolaget om det finns något annat du kan göra

Vissa försäkringsbolag erbjuder nämligen rabatter på hemförsäkringar och villaförsäkringar om man har brandlarm, brandsläckare, inbrottslarm och så vidare där hemma, och även andra saker, som t.ex. var du parkerar din bil på natten (om du har en bilförsäkring) kan påverka premiens storlek. Så kontakta försäkringsbolaget du har, för att fråga dem om det finns något du kan göra för att få ned försäkringspremiens storlek på något sätt på egen hand.