Trygg Hansa

Försäkringsbolaget Trygg-Hansa är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige, med en stor utländsk ägare i form av brittiska RSA Insurance Group. Företaget är dock ursprungligen svenskt, och har anor så långt tillbaka som till år 1828. Företaget hade under en period en väldigt stor verksamhet i Sverige, men under senare år har man skalat ned verksamheten lite, för att istället koncentrera sig på några kärnområden. Därför består Trygg-Hansas verksamhet idag endast av personförsäkringar och sakförsäkringar.

Alla deras försäkringsprodukter har som syfte att göra kundernas vardag tryggare på olika sätt, men Trygg-Hansa jobbar inte bara aktivt med att hjälpa sina egna kunder, utan även landet i allmänhet. Därför har man sedan år 1955 skänkt livbojar till kommuner, båtklubbar och liknande, för att alla badplatser och liknande ställen ska ha livbojar på plats, som en välgörenhetsåtgärd. Detta har gjort att många förknippar Trygg-Hansa med just livbojar, som också blivit deras logga. Man beräknar att det totalt finns 80 000 livbojar som skänkts av Trygg-Hansa runt om i Sverige idag, samt att Trygg-Hansas livbojor räddar i genomsnitt 11 liv varje år!

Vilka försäkringar erbjuder då Trygg-Hansa?

Man kan försäkra:

  • Sin bil
  • Sitt hem (vare sig det är en hyresrätt, lägenhet eller villa)
  • Sin båt och andra fordon
  • Sitt barn om man är gravid
  • Sig själv
  • Sin familj
  • Sitt fritidshus
  • Sina husdjur

via Trygg-Hansa idag. De erbjuder nämligen ett väldigt brett försäkringsutbud, bestående av så väl reseförsäkingar, sjukförsäkringar, djurförsäkringar, personförsäkringar och så vidare. Det är därför fullt möjligt för en privatperson att samla hela sitt försäkringsinnehav hos Trygg-Hansa, om man skulle vilja det. Jämför villaförsäkringar här.

Du kan se hela Trygg-Hansas försäkringsutbud på deras hemsida, så vill du ta reda på om en viss försäkring som du behöver erbjuds av dem, rekommenderar vi att du går in där och kikar.

Aktsam

Varumärket Aktsam är ett av Trygg-Hansas mer annorlunda varumärken. Detta varumärke är nämligen tänkt att erbjuda försäkringar till kunder som vill ta mindre risker än de flesta andra försäkringskunder, dvs. är lite mer försiktiga än medelsnittskunden. Dessa försäkringar skiljer sig därför ganska markant från både Trygg-Hansas övriga försäkringar och konkurrenternas.

Recension:

Trygg Hansa
Betygsatt av: Villaförsäkringar.com
Betyg: 4.4/5

Annat som kan vara bra att känna till om försäkringsbolaget

Trygg-Hansa har på sin hemsida en egen säkerhetsshop, där man kan köpa olika säkerhetsprodukter, som livbojor, brandsläckare, reflexvästar och liknande, till bättre priser än annars.

Man har över 1 300 anställda, på över 30 orter runt om i Sverige. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Trygg-Hansa har en väl utbyggd mobiltjänst, med flera egna appar till smartphones samt flera olika tjänster för mobilanvändare.