Vad ingår i en villans försäkring?

Om du bor i villa, är det väldigt viktigt med en ordentlig villaförsäkring, då en villaförsäkring är betydligt mer omfattande än en vanlig hemförsäkring, som inte är tillräcklig för den som bor i villa. Men vad ingår egentligen i en villaförsäkring? Detta ska vi försöka gå igenom här.

Skydd för sakerna i hemmet

Alla saker du har i ditt hem, för privat bruk, omfattas av villaförsäkringen. Gäller även stöld och skadegörelse och liknande. Bland annat vitvaror, oljepannor och liknande kan man också få ersättning för, utöver själva lösöret.

Skydd för själva villan

Samt alla tillbehör och tilläggsbyggnader som villan har, förutsatt att dessa står med i försäkringsbrevet. Skyddet gäller även för skador som orsakas av naturfenomen i många fall.

Teckna en villaförsäkring online:

Teckna en villaförsäkring
✓ Prisvärd villaförsäkring. ✓ Generösa villkor. ✓ Tryggt försäkringsbolag.

Skydd för marken som villan står på

Du kan då få ersättning för skador på träd, staket, stängsel, bryggor och liknande.

Reseskydd

Precis på samma sätt som en vanlig hemförsäkring har ett reseskydd i sig, har även en villaförsäkring det. Det innebär att om du råkar ut för något när du är ute och reser, så kan du få hjälp genom din villaförsäkring, vilket innebär att du inte behöver teckna separata reseförsäkringar när du ska ut och resa. I regel gäller reseskyddet under resans första 45 dagar.

Sanering mot skadedjur och liknande

Detta gäller så väl råttor, möss, getingar, myror och allt möjligt annat som man kan råka ut för, som kan vara svårt att sanera på egen hand. Då ger försäkringen dig möjligheten att få hjälp med detta av ett proffs.

Ansvarsskydd, överfallsskydd och rättsskydd

Du kan då få hjälp via försäkringen om du hamnar i en rättslig tvist som fastighetsägare av någon anledning. Skulle du bli överfallen, misshandlad eller liknande, finns även ett försäkringsmoment som går in och hjälper dig då.

Andra förmåner

Via många försäkringsbolag som erbjuder villaförsäkringar kan man vidare få olika rabatter på t.ex. larm till hemmet, på kassaskåp, bankfack och liknande. Detta kan göra att man för en billigare summa än annars kan skydda hemmet ytterligare. Exakt vilka förmåner man får, beror dock på vilket försäkringsbolag man tecknar försäkringen hos.

Observera dock att även den exakta omfattningen på en villaförsäkring i övrigt beror på försäkringsbolaget du tecknar försäkringen hos. Skillnaderna mellan olika försäkringsbolag är inte jättestora, men skillnader finns, vilket gör att vi vill nämna detta. Är ett visst försäkringsmoment i villaförsäkringen särskilt viktigt för dig, bör du därför leta specifikt efter en villaförsäkring som har just detta försäkringsmoment i sig, kanske i bättre omfattning än konkurrenterna.

Annat som kan vara bra att tänka på när du ska teckna en villaförsäkring

Priserna på villaförsäkringar skiljer sig åt ganska mycket mellan olika försäkringsbolag. Det är därför en god ide att jämföra priser hos flera olika försäkringsbolag, om man vill komma så billigt undan som möjligt.

Du kan ofta få någon slags rabatt på din villaförsäkring om du skaffar t.ex. en brandvarnare, larm, en brandsläckare och liknande. Hör med försäkringsbolaget, eller läs på deras hemsida, vad du kan göra för att påverka försäkringspremiens storlek.

Recension:

Vad ingår
Betygsatt av: Villaförsäkringar.com
Betyg: 4.2/5

Ett annat bra sätt att få ned kostnaden på villaförsäkringen på är att samla villaförsäkringen samt flera andra försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. Då kan man nämligen ofta få en slags ”mängdrabatt” eller liknande på försäkringarna.