Villahemförsäkring

Villaägare bör inte ha en vanlig hemförsäkring, som den som bor i lägenhet, eftersom denna hemförsäkring inte är tillräcklig om man bor i villa. Den vanliga hemförsäkringen täcker nämligen inte olyckor och skador, samt andra oförutsedda händelser på själva huset eller tomten. Och självklart kan sådana skador och olyckor innebära väldigt höga kostnader, vilket gör att man som villaägare bör försäkra sig även mot detta.

Men det finns som tur är en speciell försäkringstyp för just villaägare som vill försäkra sitt hem på bästa möjliga sätt. Denna försäkringstyp kallas för villahemförsäkring, och den skiljer sig från den vanliga hemförsäkringen eftersom den även ersätter skador på själva byggnaden och tomten.

Teckna en villahemförsäkring online:

Teckna en villaförsäkring
✓ Prisvärd villahemförsäkring. ✓ Generösa villkor. ✓ Tryggt försäkringsbolag.

Villahemförsäkringar är något dyrare än en vanlig hemförsäkring, men glöm inte att för de flesta är villan den största investeringen man någonsin gör, så är det då inte vettigt att även skydda denna investering ordentligt också? Dessutom kan man ofta hitta en villahemförsäkring till ett relativt bra pris om man gör en ordentlig prisjämförelse. Detta är enkelt att göra via olika försäkringsjämförelsetjänster, så detta rekommenderas för dig som vill komma så billigt undan som möjligt.

Vad ingår då i en villahemförsäkring?

  • Villahemförsäkringar består av flera olika delar, i regel:
  • Egendomsskydd, som täcker skador på din egen egendom
  • Skydd för byggnader och tomtmark
  • Skydd för lösöre i huset
  • Personskydd, alltså överfallsskydd, ansvarsskydd, rättskydd och reseförsäkring.

Den exakta omfattningen, samt premien du betalar för din villahemförsäkring beror dock förstås på vilken villahemförsäkring, och vilket försäkringsbolag du väljer. Skillnaderna mellan olika villahemförsäkringar kan nämligen vara ganska stora, så gör som sagt en ordentlig översyn av marknaden innan du tecknar något.

Några saker som kan hjälpa dig få ned premien på din villahemförsäkring

Om du trots att du gjort en ordentlig jämförelse av olika villahemförsäkringar tycker att din premie blir för hög kan du även testa följande knep för att få ned premiens storlek:

Teckna försäkringen via nätet – Då kan du nämligen bli berättigad till en Internetrabatt.
Samla flera försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag – Då kan du nämligen ha rätt till en slags mängdrabatt hos försäkringsbolaget. Ju fler försäkringar du kan teckna hos ett och samma bolag, desto bättre!

Recension:

Villahemförsäkring
Betygsatt av: Villaförsäkringar.com
Betyg: 4.4/5

Skaffa skyddsutrustning till hemmet – T.ex. inbrottslarm, brandvarnare, brandsläckare osv. Många försäkringsbolag ger nämligen dem som har detta olika rabatter, då detta förstås gör ditt hem säkrare och tryggare, samt minskar risken för att något händer och försäkringsbolaget behöver ge dig ersättning.