Att inreda vardagsrummet mysigt

september 2, 2020 Av av villaforsakringar

Ett fint och mysigt vardagsrum är underbart att vara i. För vi vill ju både att vardagsrummet ska vara fint och lättstädat, och samtidigt vara ett mysigt ställe att fika med familjen eller ha ett filmmaraton med vännerna.

Här kommer 9 bra inredningstips!

1# Soffan
Ju större soffa, desto mysigare är det. I alla fall får fler plats och kan sitta bekvämt. Den möbel som du verkligen ska satsa på är soffan. En enfärgad soffa i en neutral färg är ett smart inköp, då den både ser stilren ut samtidigt som den passar med de flesta kuddar och filtar.

2# Kuddar
Massor av kuddar, gärna både stora och små. Ett tips är att köpa olika kuddfodral som du byter ut under året. Mjuka kuddar är skönast för långa filmkvällar.

3# Sköna filtar
Om du älskar att se på tv och film bör du skaffa sköna fluffiga filtar. Glöm inte att tvätta dem emellanåt.

4# Sittpuffar
Sittpuffar, eller sittkuddar, skapar både en mysig känsla och är mycket användbara. Till vardags kan du använda dem som fotstöd, när du får mycket gäster blir de sittplatser. Sittpuffar får gärna vara originella och färgglada.

5# Luddig matta
Luddiga mattor är härliga, särskilt under den kallaste vintern. De är också sköna att sitta på om man måste sitta på golvet.

6# Familjebilder
Ja, bilder på nära och kära gör alltid ett rum mysigare och mer personligt än tavlor på stilrena blommor. Det är också roligt för bekanta att komma hem till dig och få se hur din familj ser ut.

7# Hunden, katten, hästen, marsvinet, kaninen, spindeln…
Även bilder på ditt djur gör vardagsrummet mysigt. Rama in hunden eller spindeln och sätt upp på väggen.

8# Godisskål
En stor skål med godis, chips eller popcorn gör alla vardagsrum mysiga. Självklart inte en ständig dekoration, men till helgen och när du får besök blir det nästan pricken över i:et. Får garanterat uppmärksamhet.

9# Stora muggar
Om du har en myskväll med nära och kära eller bjuder på ett stort eftermiddagsfika under hösten, gör stora muggar att det blir mysigare. Vare sig du serverar kaffe, te eller varm choklad.