plåttak

Fördelar med plåttak

Plåt är ett vanligt och populärt material som använts vid takläggning i Sverige under många många år. Nu för tiden är plåttak en av de vanligaste takmaterialen att använda sig, på grund av dess fantastiska egenskaper.

Plåttaks egenskaper

Plåt har många goda egenskaper som gör det extra lämpat för att använda som takmaterial. Eftersom plåt är metall har den en yta som är lätt att rengöra. Ytan är slät därmed har mossa och annan växlighet svårt att få fäste. Tack vare dessa egenskaper kräver plåttak relativt lite underhåll. Tack vare den hala och släta ytan rinner regn och snö lätt av ytan och orsakar ingen skada på taket. Det minimerar i sin tur risken för att du får en fuktskada i ditt tak med plåttak, förutsatt att taket inte går sönder fullkomligt.

Under sommaren är plåttak bra ur synpunkten att det reflekterar bort värmen på ett effektivt sätt. Därmed hjälper plåttaket att hålla en lägre inomhustemperatur under varma sommarmånader och håller nere kostnaderna för att kyla ner hemmet. Samma egenskaper gör att plåt är resistent mot bränder, vilket om något är en klar fördel. Sist men inte minst har plåttak en otroligt lång livslängd, längre än sina konkurrenter. Om du väljer att lägga plåttak på ditt tak behöver du troligtvis aldrig lägga om taket igen så länge du äger huset. Det är en investering för livet. Eftersom plåt är hållbart kan du lita på att ditt plåttak håller de tuffaste väderförhållanden. Om du behöver hjälp att lägga plåttak kan du anlita BTF plåtslageri plåttak Stockholm som har plåttak som sin specialitet. De har lång erfarenhet av plåtslageri.

Enkelt att lägga

I jämförelse med vissa andra takmaterial är plåttak relativt lätt att forma och lägga. Du kan därmed få taket att se ut exakt som du önskar. Du kan få ett helt slätt tak eller ett tak med många kupor om du hellre önskar det. Du kan på så sätt få ett fantastiskt unikt och vackert tak helt utifrån dina önskemål. När det kommer till att lägga taket är plåttak ett väldigt enkelt alternativ. Plåttak är i förhållande till många andra material väldigt enkelt att lägga. Taket är i jämförelse med exempelvis tegel, väldigt lätt och enkelt att hantera. Därmed är det inte lika fysiskt ansträngande att lägga som andra takmaterial. Tack vare den låga vikten blir belastningen på taket avsevärt mycket mindre än andra takmaterial. Den lätta vikten gör att plåttak passar bra på de allra flesta typer av hus, men kanske framförallt på hus där betong eller tegel blir för tungt.

Utmärkande utseende

En sak som utmärker plåttak från andra takmaterial är dess utseende. Det ger en byggnad ett rustikt utseende. Om du vill att taket ska behålla sitt vackra utseende bör du dock sköta underhållet ordentligt. Värt att nämna är att plåt skiljer sig tämligen mycket från sina konkurrenter i sitt utseende. Det passar inte på alla typer av hus men har sin plats! Om du överväger att lägga plåttak finns det en massa fördelar med det valet. En viktig aspekt att ta hänsyn till är om det passar stilen på ditt hus. Om svaret är ja kan du se fram emot att lägga ett tak som kommer hålla i många år och fylla sin funktion till fullo.