Bo i villa fördelar

Fördelarna med att bo i villa

Det finns många fördelar med att bo i ett alldeles eget hus. Stort eller litet spelar kanske inte så stor roll utan det är mer känslan av att det verkligen är ditt. Du kan måla om och plantera blommor utan att behöva fråga någon om lov. Visserligen kan du inte göra precis vad som helst, det finns fortfarande regler om vad som kräver bygglov och när det gäller grannsämjan kan det också vara bra med lite överläggningar innan du planterar den där granhäcken. Men ändå, du bor och äger ditt eget hem om du köper en villa.

Bygga själv eller köpa färdigt hus

Beroende på intresse och tidsplaner kan det finnas lite olika alternativ om du vill skaffa en egen villa. Självklart har kostnader och lånemöjligheter också betydelse. Vad som fungerar bäst för dig vet bara du själv. Kanske har du hittat den där alldeles underbara tomtmarken som är till salu i ett perfekt läge? Då lockar det kanske mest att köpa tomten först, glöm inte att kolla så det inte finns några hinder för att få bygglov först. När tomten är din, gäller det att hitta eller låta rita det hus du vill ha och som också passar på tomten. Ta referenser, besök visningshus och fundera noga igenom dina behov innan du slutligen ansöker om bygglovet för ditt eget drömhus. Kanske måste du ändra några detaljer innan allt blir godkänt och bygget kan starta. Sedan är det bara att se fram emot den dag när du kan öppna dörren till din egen, nybyggda villa.

Bygga själv eller köpa färdigt hus?

Väljer du i stället att köpa ett färdigt hus kanske affären görs upp med hjälp av en mäklare. Det finns en säljare som säkert satt sin egen prägel på huset, det kan finnas slitage eller detaljer som inte faller dig i smaken. Låt inte det hindra om du gillar huset och läget i övrigt. Det går att renovera och bygga om så du får det precis som du vill ha det när det är dags att flytta in.

Villa jämfört med lägenhet

Med en egen villa har du själv hela ansvaret för underhåll och skötsel, men du har också en värdefull investering att förvalta. En investering som kan ge dig glädje varenda dag medan du använder den. Du slipper störande grannar och du har en egen trädgård där du kan koppla av och där dina barn kan få en alldeles egen vrå utomhus där de tryggt kan leka. Är tomten tillräckligt stor och kassan räcker till kanske det kan bli en altan eller en härlig pool för sköna sommardagar. Du bestämmer.