Tips att tänka på när du väljer flyttfirma

Tips att tänka på när du väljer flyttfirma

februari 22, 2023 Av av villaforsakringar

Att flytta till ett nytt hem kan vara både spännande samtidigt som det kan vara stressigt. En flyttfirma kan hjälpa till med flertalet saker som att hantera packningen, transport, magasinering, lastning, lossning med flera. Det finns dock saker du ska tänka på innan du tar hjälp av en specifik flyttfirma. Därav kan det göra skillnad på hela din flyttprocess, efter att du läst klart den här artikeln. Läs vidare för att ta del av tipsen, om vad du ska tänka på innan du tar hjälp av en flyttfirma i Helsingfors.

Gör din research

Det första steget innan du tar hjälp av en flyttfirma i Helsingfors är att göra din research. Sök efter flyttföretag med bra recensioner och ett rykte om kvalitetsservice. Kolla deras hemsida och sidor på sociala medier för kundfeedback. Genom det kan du bilda dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig av flyttfirman.

Få flera offerter

Begär offerter från minst tre olika flyttfirmor för att jämföra priser och tjänster. Det ger dig en uppfattning om vad marknadspriset är för din flytt och hjälper dig att undvika företag som tar överpris. Var försiktig med flyttfirmor som erbjuder extremt låga priser, eftersom de kan kanske vara opålitliga.

Erfaren flyttfirma

Fråga om deras erfarenheter

Fråga flyttfirman hur länge de har funnits och hur mycket erfarenhet de har av den typ av flytt du planerar. Om du till exempel ska flytta över landet vill du ha en flyttfirma som har erfarenhet av långa flyttar. På samma sätt om du har många värdefulla eller ömtåliga föremål vill du ha en flyttfirma med erfarenhet av att hantera den typen av föremål.

Fråga om deras tjänster

Om du exempelvis behöver endast hjälp med packning för din flytt, se till att fråga om flyttfirman har sådana specifika tjänster. Vissa flyttfirmor kan nämligen bara erbjuda fullservice medan andra kan erbjuda både fullservice samt mer specifika tjänster som packning. De etablerade flyttfirmorna brukar vanligtvis erbjuda bådadera. Se även till att du förstår kostnaden och omfattningen av den specifika packningstjänsten.

Kontrollera om det finns dolda avgifter

Se till att du förstår alla avgifter som är förknippade med din flytt. Ett tips är att begära en detaljerad uppdelning av kostnaderna på fakturan så att det blir enkelt att förstå vad du som kund har betalat för. Genom det kommer du att minimera risken om att det läggs på extra avgifter utan din vetskap på fakturan.

Fråga om deras utrustning och lastbilar

Kontrollera att flyttfirmans utrustning och lastbilar tillgodoser dina behov i samband med din flytt. Säg hur mycket du har att flytta, det sista du vill är att flyttfirman har en mindre lastbil som kräver flera vändor av flyttmaterial från punkt A till B vilket även kan innebära en större kostnad. Därför ska du försäkra dig om att lastbilen är lämpad för att lasta allt ditt material på ett svep.

lyckad flytt

Fråga om deras avbokningsregler

Se till att du förstår flyttfirmans avbokningspolicy. Vad händer om du behöver avbryta din flytt i sista minuten? Kommer du att debiteras en avbokningsavgift? Se till att du förstår villkoren för flyttfirmans avbokningspolicy för att slippa eventuella efterföljande komplikationer.