Försäkra dig mot olyckor i hemmet

juni 18, 2020 Av av villaforsakringar

Är du student och har precis flyttat till en studentbostad? Oavsett vad det är för bostad du har är det viktigt att du har en hemförsäkring. Skulle olyckan vara framme kan en hemförsäkring rädda dig ifrån att hamna i en värre situation än vad som är nödvändigt.

Det är inget krav på att man ska ha en hemförsäkring, men vissa fastighetsägare är noga med att påtala för sina hyresgäster att de bör ha en hemförsäkring. Oavsett om du hyr en lägenhet ihop med andra eller har ett första- eller andrahandskontrakt så är det viktigt att försäkra sig och sin bostad.

Varför hemförsäkring?

Olyckor kan drabba vem som helst. Skulle lägenheten fatta eld och du förlorar allt i eldsvådorna kan hemförsäkringen täcka det mesta. En hemförsäkring kan även skydda i samband med inbrott. Skulle du få värdefulla tillgångar stulna finns det goda möjligheter att få tillbaka det ekonomiska värdet av sakerna. Den kan även täcka kostnaden för vattenskador om ditt akvarium skulle gå sönder och läcka ut över golvet.

Utan en hemförsäkring riskerar man att förlora allt och samtidigt tvingas betala för eventuella skador vid exempelvis brand. Kostnaden för skador på fastigheten kan uppgå till enorma belopp som långt ifrån alla har råd med.

Hemförsäkringen täcker även skador på människor. Om du skulle råka ut för något som kan kräva kostsamma läkarbesök kan hemförsäkringen ta en del av den kostnaden.

Råkar du och en granne hamna i konflikt med varandra och det leder till åtal kan hemförsäkringen täcka eventuella juristkostnader.

Skaffa en hemförsäkring som student

Är det värt att ha hemförsäkring?

Kostnaden för en hemförsäkring beror på vilken typ av hemförsäkring man behöver. Många försäkringsbolag erbjuder hemförsäkringar som är speciellt anpassade för studenter, villaägare, hyresrätt, fritidshus eller bostadsrätt. Priset beror dels på hur stor bostaden är, vad som ska täckas och hur många personer som ingår i hemförsäkringen. Är ni flera som ska täckas under en och samma försäkring kan ni dela på kostnaden.

Som student är man oftast väldigt beroende av sin cykel, sin dator och mobil. Skulle du råka tappa datorn i golvet, mobilen i toaletten eller få din cykel stulen, kan en hemförsäkring för studenter täcka upp kostnaderna för det. Det finns exempelvis en tilläggstjänst som kallas drulleförsäkring, en form av allriskförsäkring. Den täcker de flesta skador och olycksfall som kan uppstå i eller omkring ett hem.

Sammanfattning

Sammanfattning

Man kan tycka att hemförsäkringsavgiften är en onödig utgift fram till den dagen då man verkligen behöver den. Även om du anser dig vara en varsam person finns det ändå alltid en risk att någon annan orsakar skada som du omöjligt hade kunnat skydda dig emot. Har du inte råd att betala oförutsedda och stora belopp är det säkrast att teckna en hemförsäkring så att du kan sova gott om natten.