Övervakningskameror för en tryggare hemmiljö

Övervakningskameror för en tryggare hemmiljö

juni 29, 2021 Av av villaforsakringar

I ett allt högre rop efter ökad trygghet i våra hem och fritidshus har allt fler valt att ta steget och installera övervakningskameror. Allt fler visar ett ökat intresse och idag återfinns möjligheten att till ett förmånligt pris kunna installera kameror i sina hem för att skapa en tryggare hemmiljö och fördelarna är många. Allt fler uttrycker en oro för inbrott och stölder och detta tros vara anledningar till att fler väljer att hoppa på tåget för att öka säkerheten i sina hem. Det återfinns en del regler att ta hänsyn till innan installation för att på ett lagligt sätt kunna ta del av detta verktyg och metod för att skapa ökad lugn och ro i vår hemmiljö. Möjligheterna är många och marknaden för övervakningskameror har växt sig allt starkare och en fortsatt ljus framtid är att vänta.

Fördelarna med att installera övervakningskameror

Fördelarna med installation av övervakningskameror i hemmet är många och det finns en hel drös av positiva effekter som kan utvinnas ur nyttjandet av övervakningskameror. Att förebygga inbrott, stöld samt skadegörelse är ett fåtal av många fördelar du kan ta del av om du väljer att installera kameror i ditt hem. En ökad trygghet, ett större lugn och reducering av oro är anledningar allt fler uppger som anledningar till att de valt att installera kameror i sin hemmiljö. Utöver din egen trygghet kan övervakningskameror användas för att fylla en del andra områden. Idag har allt fler husdjur och osäkerheten kring att lämna våra djur ensamma hemma kan snabbt förhindras. Kameror kan idag användas på ett smidigt sätt för att hålla koll på ditt djur när du inte är hemma där du smidigt via din telefon kan hålla koll på ditt djur. Möjligheterna är många och detta tros vara en anledning till att marknaden för övervakningskameror växt och ser ut att fortsatt växa.

Regler rörande kameraövervakning i din bostad

Regler rörande kameraövervakning i din bostad

Innan installation av övervakningskameror i hemmet finns det en del regler som ska efterföljas för att du på ett lagligt sätt ska kunna ta del av detta verktyg för att skapa en ökad trygghet i hemmet. Enligt svensk lag har du all rätt att sätta upp övervakningskameror i ditt hem, dock får detta endast ske så länge som allmänheten inte riskerar att komma med och synas i bild. Detta betyder att du får installera kameror där din tomt syns i bild men där exempelvis en eventuell gata utanför din tomt inte får synas i bild. En övervakningskamera som avses användas i utrymmen där allmänheten inte har tillträde till kräver inte att du ansöker om tillstånd utan du kan fritt installera övervakningskameror om så önskas. Det filmade materialet får däremot inte spridas vidare. Enligt lag sker ett undantag vid delgivning av material till polisen om du blivit utsatt för ett brott där kameran fångat brottslingen på bild. Att agera som privatperson för att öka din egen trygghet gör att du med all rätt kan installera övervakningskameror om detta sker utan risk för att allmänheten bortom din tomt riskerar att fångas på bild. Möjligheterna är många och marknaden för övervakningskameror växer sig allt starkare där hemmiljön blir allt tryggare.