Vad ska man tänka på som nybliven villaägare?

Vad ska man tänka på som nybliven villaägare?

juli 2, 2021 Av av villaforsakringar

Många är vi som har en dröm om att köpa ett eget hus eller villa. För många som bor i lägenhet är villa ett nästa steg då det oftast är lite större och kanske med sin egen trädgård. Odla sina egna grönsaker blir mer och mer populärt. Det finns olika saker att tänka på dock för att drömvillan inte ska bli en mardröm.

Besiktning får aldrig glömmas

Kolla upp besiktningen och vad som behöver göras för att villan ska underhållas så väl som möjligt. När du har besiktningsprotokollet så kan du göra upp en egen underhållsplan över vad som behöver göras det närmaste året. Det är ett misstag att tro att det går att göra allt på en gång. Det är bättre att göra en prioriteringslista över vad som behöver fixas och vad som är viktigast för dig. Varken pengar eller tiden brukar räcka till att fixa allt. Något annat att tänka på när du flyttar till villa är att kolla upp så att du har rätt försäkring. En hemförsäkring baseras på ditt hem och när du flyttar så behöver du uppdatera den. Är det en villa i ett folktätt område så är en god idé att gå och hälsa på grannarna. En god grannsämja är ovärderlig för att trivas i sitt område.

Börja med de stora och långsiktiga ekonomiska projekten

Ifall du flyttar till en villa där det behöver fixas och repareras mycket så borde du göra en prioriteringslista och högst upp borde de största projekten vara. Dels för att det är skönt att vara klar med de större projekten och dels för att de större projekten oftast är ekonomiskt gynnsamma att bli klar med. Ett sådant skulle kunna vara att fixa taket. Då förhindrar du framtida eventuella läckage och det sparar dig garanterat pengar. Annat skulle kunna vara att installera fiber eller få in ett nytt värmesystem i huset. Det vill du antagligen komma igång med så tidigt som möjligt då det oftast blir mer effektivt och ekonomiskt.

Bli medlem i Villaägarna

För att kunna få fler råd och tips så är det en bra idé att gå med i Villaägarna. De kan hjälpa dig med tips, stora som små, och det finns alltid någon som har stött på samma problem som du. Det finns svar på de vanligaste frågorna som villaägare kan ha och alla medlemmar får också förmåner som gör livet som villaägare enklare.