Solfilma dina fönster

Solfilma dina fönster

november 9, 2021 Av av villaforsakringar

Det har kommit en ny smart investering och trend som allt fler väljer att omfamna och använda sig av i sitt hem. Att solfilma husets alla fönster. Detta har blivit allt mer populärt de senaste åren och är nu något som många väljer att göra. Vad kan detta bero på tro? Det finns många anledningar som kan styrka detta ökade intresset där en möjlighet att stänga ute farlig UV-strålning, att kunna hålla nere elkostnaderna samt att minska insynen i bostaden är några anledningarna som ligger till grund för detta. Fördelarna är många och detta är den goda investeringen för dig som vill lägga pengar på något annat än de något dyra elkostnader som vinter för med sig.

Populärt att solfilma fönster

Att solfilma bilen är något som vi gjort i många år och är inte något som får oss att rycka på axlarna. Färden i bilen blir behagligare när solen gassar och bilen hålls behagligt varm och skön. Detta är nu fullt möjligt att göra i ditt hem också. Det har idag blivit allt vanligare att solfilma sina fönster i sin fastighet. Forskning har pågått de senaste åren med avancerad teknik för att idag göra det möjligt att installera solfilm på fönster. Önskar du få en ökad säkerhet i hemmet samt slippa möbler som är blekta av solen? Då ska du välja att installera Solfilm på dina fönster i huset. Detta är också den goda investeringen för dig som önskar att hålla de dyra elkostnaderna nere när höst, regn och rusk och slutligen vinter gör entré.

Populärt att solfilma fönster

Fördelar med att installera Solfilm på dina fönster

Vad finns det då för fördelar med att välja att solfilma ens fönster? Det finns många fördelar. En solfilm minimerar reflektion av solens strålar vilket gör det mycket behagligare att sitta framför datorn utan att behöva dra ner persiennerna. Ljusnivån i hemmet förblir också den mycket behagligare. Andra fördelar är att via installation av solfilm kan du förhindra insynen i din bostad utan att behöva dra ner persienner, att dra för gardinerna eller på andra sätt göra hemmet mer privat. Filmen blockerar och stänger även ute upp till 98 procent av UV-strålning och du behöver därmed inte känna en oro för att gardiner, möbler, golv och inredning ska falla offer och blekas av strålarna samt att det ger en ökad säkerhet. Hur ökar säkerheten med hjälp av att solfilma fönsterna? En solfilm kommer att agera som ett splitterskydd och när olyckan är framme minskar risken för glassplitter.

En solfilm minimerar reflektion av solens strålar

Svala somrar, varma vintrar

Ytterligare en mycket stor fördel är att det blir möjligt att få det svalare inne på sommaren när sol och värme gör entré och varmare inne när vinter är på intåg. Solfilmen kan komma att reflektera upp till 80 procents av solens strålar och värmen förblir på utsidan. På samma sätt fungerar det utåt. Solfilmen ser till att isolera vilket gör det svårare för den värme som kommit att kunna försvinna ut. Det blir svalare på sommaren då solens värmestrålar förblir på utsidan och varmare på vintern då den värme som släppts in förblir kvar i din bostad. Detta kan komma att synas på din elkostnad. Genom att det nu blir möjligt att stänga värmen inne på vintern då solfilmen både isolerar men också bevarar värmen som kommer in behöver du inte elda elementen på samma sätt som tidigare.