Vad kan man göra för att minska sina hushållskostnader?

januari 1, 2021 Av av villaforsakringar

att minska sina hushållskostnader

Det finns många olika tips och knep på hur du ska minska dina hushållskostnader. Därför kommer här en artikel med förslag på hur du ska gå tillväga i fortsättningen för att minska dessa utgifter.

Matutgifter

1. Det som går att påverka mest är utgiften du betalar för mat. Den kostnaden springer lätt iväg och blir snabbt större än vad som är planerat i början av månaden. För att minska den här kostnaden är det smart att göra en budget i början av varje månad, t.ex. kan du på ett matkonto föra över 2000 kronor som du får handla mat för. Det är även en bra idé att göra en veckohandling istället för att småhandla. Ifall du handlar flera gånger i veckan blir det lätt att det köps saker du egentligen inte behöver och det bidrar till att den utgiften ökar.

Minska övriga inköp

2. En annan kostnad som för de flesta blir onödigt stor är den som går in som “övriga inköp”.
Där räknas det in shopping, bensin, mobiltelefon och så vidare. Likt som mat kan även den här kostnaden springa iväg för de flesta. Det du ska tänka på i den här kategorin är att endast handlar produkter som är nödvändiga för dig. Ifall du är ute och shoppar rekommenderar jag att på en lista skriva upp vad du behöver och inte köpa något utöver detta. När det gäller bensin ska du även vara försiktig med att köra onödiga sträckor och endast köra det du behöver. Det bidrar inte bara till en mindre utgift för dig utan det bidrar även till en bättre miljö.

Se över dina utgifter och gör en budget

För att sammanfatta dessa två punkter finns det en uppenbar slutsats. Varje månad när lönen kommer ska du sätta dig ner och göra en planering över dina utgifter och även göra en budget. När det kommer till matutgiften rekommenderar jag att du ska veckohandla och inte småhandla. Inför varje storhandling ska du även göra en inköpslista på vad du behöver så du inte köper onödiga saker. För kategorin “övriga inköp” ska du tänka på att planera dina inköp och endast köpa saker som du behöver. Följer du inte redan dessa steg så ska du komma att se att det kommer minsta dina hushållskostnader.

Tänk även på att inte vara för hård mot dig själv utan unna dig saker, men genom att planera och följa en budget så kommer det bli enklare för dig i din vardag.